Modor Júlia

Okleveles pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt

Felnőtt és kamasz páciensek jelentkezését várom.

Rendelési idő

kedd 15:00 - 20:00
szerda 16:00 - 17:00

Szemlélet

„A különös paradoxon az, hogy amikor elfogadom magamat olyannak, amilyen valójában vagyok, azután tudok változni.” Carl Rogers

Szemléletmódomat pszichodinamikus gondolkodás határozza meg. Klienseimmel együtt keressük a kialakult problémák, nehézségek hátterében meghúzódó okokat, majd a belső erőforrásokat, melyekkel ezek kezelhetőek. Ugyanakkor a családterápiás és a kognitív szemlélet is hatott rám a képzéseim során. Így adott esetben ezek megközelítését is használom a konzultációk alkalmával. Az első körülbelül 5 alkalom a felmérés szakasza. Ekkor kerül sor az első interjúra, ami olykor több alkalom is lehet. Ennek folyamán megállapodunk a terápiás keretekben, ami magában foglalja az ellátás gyakoriságát, a konzultációs órák lemondásának feltételeit és az órák díját is. Ezután pszichodiagnosztikai eszköz(ök) segítségével felmérem a hozzám forduló állapotát, majd megegyezünk egy terápiás célban vagy célokban.

Munkám során nagy hangsúlyt fektetek a megfelelő terápiás kapcsolatra. Úgy gondolom, hogy kapcsolatainkban sérülünk és kapcsolatainkban tudunk gyógyulni is. Fontosnak tartom az elfogadó, empatikus légkör megteremtését, hogy biztonságban érezhessék magukat a hozzám fordulók és így kialakulhasson egy megtartó, bizalmi kapcsolat közöttünk. Egyetemi éveim alatt, majd munkám során is sokat foglalkoztam egyetemisták lelki segítésével, így különösen közel áll hozzám ez a korosztály. Legyen szó kapunyitási pánikról vagy más személyes problémáról, szívesen várom a fiatal felnőtteket rendelésemen. Ugyanakkor gyászfeldolgozásban vagy egyéb veszteségek feldolgozásában is szívesen segítek korosztálytól függetlenül. Jelenleg gyerekekkel és szüleikkel dolgozom egyéni és csoportos formában egyaránt. Ha úgy érzi elakadt vagy kamaszgyermekének lenne szüksége segítségre, forduljon hozzám bizalommal!

Munkámat rendszeres szupervízió mellett végzem.

Képzettség

2021 - Katathym Imaginatív Pszichoterápia
Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület
2019 - Mentálhigiéniai Szakpszichológus Képzés Gyermek- és Ifjúsági Szakpszichológus Szakirány (Posztgraduális tanulmányok)
Debreceni Egyetem
2018 Pszichológus diploma
Károli Gáspár Református Egyetem BTK
2017 Relaxáció (autogén-tréning)
Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület
2016 - Pszichodráma- önismeret, 150 óra
Magyar Pszichodráma Egyesület

Szakmai tapasztalat

2021 - Pszichológus
Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat – XIV. Kerületi Tagintézménye
2019 - 2021 Pszichológus
Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat – X. Kerületi Tagintézménye
2018 - 2019 Pszichológus
Fővárosi Önkormányzat Kamaraerdei Úti Idősek Otthona
2017 - 2018 Pszichológus (bűncselekmények áldozatainak pszichológiai ellátása, gyászfeldolgozó csoport vezetése)
Áldozatsegítő Központ
2010 Pszichológus gyakornok
Jósa András Oktatókórház Pszichiátriai és Pszichoterápiás Osztály
2017 Szociális munkás (reintegrációs programok szervezése gyerekeknek)
Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ